Zaterdag 3 december werd tijdens Jumping de Achterhoek de finale van de GMB jongepaardencompetitie voor 4 jarige springpaarden verreden. De vakjury, bestaande uit Eric van der Vleuten jr. en Mark Martens, zagen een groep complete atletische springpaarden die ze een goede toekomst in de springsport toedichten. Zoï Snels mocht met de door Tall Mistein gefokte Azure Z (v. Apardi) het spits afbijten en zij kregen direct een 8.7 voor techniek en vermogen en een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen. In de eerste omloop werden zij niet meer voorbijgestreefd, waardoor zij als laatste in de 2e omloop aan start mochten komen.

De latere winnares Pia Blaauwgeers-Brinkman kreeg met de mooie schimmel Narcos de op een na beste cijfers, namelijk een 8.5 voor techniek en vermogen en een 8.2 voor het gaan tussen de hindernissen. Dit werd in de 2e omloop omgedraaid, niet zo zeer door de iets mindere prestatie van Zoï met Azure Z die door een 8.2 en een 8.5 een totaalscore 50.8 behaalde, maar vooral doordat Narcos zich onder Pia in de 2e omloop extra liet zien. Zij kregen maar liefst een 9 voor techniek en vermogen en een 8.5 voor het gaan tussen de hindernissen. Met een totaal van 51.7 werden zij de winnaar van de competitie. Narcos is gefokt door J.H. van de Most uit Coevorden en heeft als moedersvader Emillion.

Emilia Kerima met Catapult Z (v. ChacFly PS) stond zowel in de eerste omloop op de derde plaats. Van het duo Van der Vleuten / Martens kregen zij een 8.4 en een 8.2 in de eerste omloop en een 8.4 en een 8.5 in de tweede omloop wat een totaalscore van 50.3 opleverde. Catapult Z zag het levenslicht bij Johan Jonker in het Gelderse Hattem.