Geachte fokker,

Onze 7e editie van de GMB jonge spring paarden competitie geeft opnieuw 7-jarige springpaarden een platform. Voor het zevende jaar alweer, gaat dit winterseizoen de GMB Jonge Spring Paarden competitie van start. De competitie is opengesteld voor 4-, 5-, 6- en 7-jarige springpaarden uit de geboortejaren 2010, 2009, 2008 en 2007 van ieder erkend stamboek. Het betreft hier dus niet een competitie voor uitsluitend KWPN gefokte springpaarden, deze competitie reikt verder en stelt ook ruiters, eigenaren en fokkers van springpaarden van overige stamboeken in de gelegenheid deel te nemen.

Een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd om de competitie meer aan te laten sluiten op de wensen van bestuur, ruiters en fokkers. Zo zullen er dit jaar, zoals ook eerder het geval is geweest, 5 voorselecties plaatsvinden. Hiervan dienen de combinaties er minimaal 3 verreden te hebben om zich te kunnen plaatsen voor de finales gehouden tijdens ICNN**** te Drachten. Deze aanpassing biedt ruiters de mogelijkheid om twee wedstrijden te laten vervallen indien deze niet in hun wedstrijdplanning past of wanneer ze wel hebben deelgenomen, maar het resultaat een keer tegenviel. Het blijven tenslotte jonge paarden. Daarnaast bieden we dit jaar ook een 7-jarigen rubriek aan in handicap met de 6-jarigen. We willen hiermee deze leeftijdscategorieën en rubrieken meer body geven om ook tot een mooie selectie te kunnen komen voor de finales in Drachten.

De competitie bestaat uit vijf voorselecties en een finale. De voorselecties vinden plaats in:

                       Denekamp: zaterdag 18 oktober 2014
                       Laag Soeren: zaterdag 8 november 2014
                       Bathmen: vrijdag 14 november 2014
                       Mariënheem: zaterdag 6 december 2014
                       IJsselmuiden: vrijdag 19 december 2014

Middels dit schrijven nodigen wij u graag uit om tijdens bovengenoemde voorselecties aanwezig te zijn.

Alle ruiters en amazones die zich voor deze rubrieken hebben opgegeven hebben een kopie van het stamboekpapier opgestuurd. Volgens deze gegevens bent u de fokker van één of meerdere paarden welke gestart worden in de GMB Jonge Spring Paarden competitie.

Tijdens de voorselecties kunnen niet alleen de ruiters / amazones prijzen winnen, maar zullen er ook fokkerspremies uitgekeerd worden aan de 3 hoogstgeplaatste paarden per rubriek. Om deze fokkerspremie in ontvangst te kunnen nemen dient u bij de prijsuitreikingen van de rubrieken als fokker aanwezig te zijn.

De startlijsten en uitslagen kunt u vinden op https://jongepaardencompetitie.nl/ en www.wedstrijdplatform.nl onder de genoemde plaatsen.

Ook zullen er dit jaar op een aantal voorselecties film opnames worden gemaakt door uhorse, Zaterdag as is de voorselectie in Denekamp te volgen via internet op uhorse. En naar alle waarschijnlijkheid worden er in Bathmen ook opnames gemaakt.

 Finale: Aan de geplaatste combinaties worden geldprijzen en ereprijzen verstrekt. Bovendien ontvangen de fokkers van de hoogst geplaatste (3 bij de 4-jarigen, 3 bij de 5-jarigen en 3 bij de 6/7 jarigen) paarden fokkerspremies. Aan de fokkers van de hoogst geplaatste paarden zullen fokkerspremies (o.a. dekkingen beschikbaar gesteld door gerenommeerde hengstenhouders) uitgereikt worden. Voorwaarde is dat u als fokker bij de prijsuitreiking aanwezig bent, om de prijs ter plekke in ontvangst te nemen. Een afgevaardigde kan de prijs niet in ontvangst nemen.

Met vriendelijke groet,

Margaret Schep

 

N.B.: Het kan zijn dat, om welke reden dan ook, een ruiter uitblijft en zich niet afmeldt voor een wedstrijd. Hiervoor stelt de organisatie zich niet aansprakelijk.