Gisteren stond in Vragender de finale van de GMB Jongepaardencompetitie voor 5 jarige springpaarden op het programma. De beste 30 combinaties over 5 selectiewedstrijden kwamen in actie en streden niet alleen voor de eer en het prijzengeld, maar ook voor dekkingen voor de fokkers van de winnende paarden. Stargos VDL (Stakkato Gold \ Conthargos) was onder Iris Hakvoort een klasse apart. Na een sublieme eerste omloop, waarbij de bruine KWPN goedgekeurde hengst nergens ook maar in de buurt van het hout kwam, deden ze er in de barrage nog een schepje bovenop en bleven ze foutloos in de winnende tijd van 28,41. Op bijna een seconde gevolgd door Thijmen Vos, die de door zijn vader Robert gefokte Maverick (Diamant De Semilly \ Cardento)

gezadeld had. Lars Kuster had een halve seconde langer nodig om het barrage foutloos af te leggen. Met de Zangersheide goedgekeurde Don Tarpania Z, die afstamt van Dominator Z x Glasgow v/h Merelsnest realiseerde hij een tijd van 29,85.

De volledige uitslag vindt u op: www.jongepaardencompetitie.nl

De finale van de 6&7 jarigen staat gepland op woensdag 30 november, waarna de 4 jarigen op zaterdag 3 december aan de start verschijnen.