De jury bestaande uit Marc Dijkstra en Pieter Martijn de Bruin waren zeer te spreken over de groep vierjarigen die zich presenteerden in Denekamp. De top 10 bestond volgens hen uit complete springpaarden met potentie voor de toekomst. De meeste punten gaven zij aan Roos Hansman met de door de familie van Doorn uit Lunteren gefokte Istelle D Z. Deze afstammeling van de ook door hem gefokte Impian D, die later die dag onder Henk Frederiks zijn kunsten vertoonde in de grote prijs van Indoor Friesland, kreeg een 8.5 voor techniek en vermogen en een 8.4 voor het gaan tussen de hindernissen. Als tweede mocht Noa Grevinga zich opstellen met de in Westfalen gefokte Capri 133. Zij kregen respectievelijk een 8.3 en een 8.2 voor techniek en vermogen en het gaan tussen de hindernissen. Derde werk Jack Webb met Nikita GB die ook een 8.2 en een 8.3 kregen, maar doordat het cijfer voor techniek en vermogen zwaarder weegt, was de eindscore toch die 2/10e lager.


Bij de 5 jarigen werd er echt gestreden voor de winst. Die ging naar Iris Hakvoort met Stargos VDL. Haar Oldenburgs gefokte hengst, die afstamt van Stakkato Gold x Contargos legde het barrage parcours af in 33.11, op 4/100e gevolgd door Britt Schaper met de door de familie Schaper NRPS gefokte Bokito van de Woesteneinde (Brantzau x Dexter). Op bijna anderhalve seconde eindigde Marcella Hokse met Maranto Ace op de derde plaats. Maranto Ace stamt af van Comfortuna x Entertainer en is gefokt door E.N. Kraak uit Sellingen.

Bij de 6&7 jarigen eindigde Britt Schaper met Guidams Son the Second (Guidam’s Son x Indoctro) als eerste voor Frank Buitenhuis met de door de familie Bakker gefokte Loxton van de Groote Kamps (Kannan x Roven XX). De competitie winnaar van vorig jaar bij de 5 jarigen, Jack Broek met Loek (Heathrow x Numero Uno) werd verdienstelijk derde.