Afgelopen zaterdag werd in Luttenberg de 3e selectie van de GMB Jongepaardencompetitie verreden. Jasmin en Bas wonnen al respectievelijk de 4 en 6&7 jarigen in IJsselmuiden en dat lukte ze wederom in Luttenberg. Britt Schaper doet daar niet veel voor onder, zij wist in Luttenberg de 5 jarigen de winnen, maar moest tijdens de 2e selectiewedstrijd in Denekamp ‘genoegen’ nemen met de 2e plaats.

De jury van de 4 jarigen, bestaande uit Jack Broek en Kevin Olsmeijer, waren zeer te spreken over het niveau en de prestaties van de 4 jarigen. De meeste waardering hadden ze voor de prestatie van Jasmin Seppälä met Magic Mike Z. De Zangersheide gefokte ruin die afstamt van Magnum van ’t Heike x Der Senaat III, kreeg een 8,8 voor techniek en vermogen en een 8,2 voor het gaan tussen de hindernissen. Ninja Cara (Il est Balou x Casco), gefokt door de heer Hekking, die aanwezig was en de fokkerspremie in ontvangst kon nemen, sprong onder Rianne Nalis naar een totaal van 25,7 (8,7/8,3). Pia Brinkman met Narcos (Verdi x Emilion) werd derde met 25,5 punten (8,5/8,5)

In de 5 jarigen rubriek ging de winst na een spannende barrage naar Britt Schaper met de door de familie Schaper gefokte Bokito vd Woesteneinde (0/0/37,70). Gevolgd door de door de VDL stud gefokte Manhattan VDL (Dallas VDL x Corland), onder Luke Hill (0/0/39,12). Derde werd Rielke Roeland met D’ Amigo Beauty Z (Dominator x Corland) met een barragetijd van 40,68.

De 6&7 jarigenrubriek werd gewonnen door Bas van den Burg met Be Hippy TT. De bruine Hannoveraanse merrie (v. Balou du Rouet) snelde in 29,93 naar de winst. Gevolgd door Iris Hakvoort met Gustafson Z (Guidams Sohn x Quinar – 0/0/31,43). Op 1/100ste gevolgd door Maurice Stevens wist met Kivora (Action Breaker x Numero Uno)