De vosmerrie, die gefokt is door M.E. Bosman vd Most uit Slagharen, kwam geen moment in de problemen tijdens de finale van de GMB jongepaardencomepetitie in Vragender. De vakjury, die bestond uit Robert Vos en de Duitse topruiter en hengstenhouder Dirk Ahlmann, was lovend over de nakomeling van Harley VDL, die zeer constant en super in de manieren sprong. Dit leverde in de tweede omloop zelfs een 9.0 voor techniek en vermogen op. De tweede plaats ging naar Sjoerd Kommers, die de door zijn vader gefokte Jumper D’ Oase (v. Cardento) zeer vakkundig voorstelde. Als derde mocht Zoï Snels zich opstellen met Jappeloup (v. Calvaro Z).

De 5 jarigen kregen in Vragender een serieuze proef voorgeschoteld door Louis Konickx en zijn team. Toch wist de helft van deze kwaliteitsvolle groep paarden de lei schoon te houden. Dit leverde een zeer spannende barrage op, waarin Steven Veldhuis uiteindelijk aan het langste eind trok. Met de door de Redmill Stables gefokte Emerald nazaat, Redmill Installera was hij, met een tijd van 32,78, vijfhonderdste sneller dan Hester Klompmaker met Igor (v. I’m Special de Muze). Sjoerd Kommers was ook in deze rubriek weer voorin te vinden met een nakomeling van Cardento. Een foutloze barrage in een tijd van 34,62, leverde hem de derde prijs op.

De rubriek voor 6&7 jarigen werd gewonnen door Ernesto Canseco, die met Houlana VS, de hele competitie al goed op dreef was. De tweede en derde prijs ging naar Braden James met respectievelijk Haley en Happyness.

 

De volledige uitslagen kunt u terugvinden op www.jongepaardencompetitie.nl.

foto: Wendy Scholten