De GMB Competitie kende een goede start voor Bas van den Burg. Hij won met door Thomas Prekel en Tamarah Venema gefokte Be Hippy TT (Balou de Rouet / Pep) de 6&7 jarigen rubriek. Op de tweede plaats eindigde Noelle Klokman met de Dominator Z nakomeling Dikato van het hoefsmidhof Z (Mv. Ukato). Deze zwarte ruin is gefokt door Yves Meuris uit het Belgische Kozen. Als derde mocht Luke Hill zich opstellen met Louay Fortuna (Cohinoor x Zambesi), die zoals haar naam al doet vermoeden komt uit de succesvolle fokkerij van Rintjes Tjeenk Willink.

Bij de 5 jarigen kamen 22 combinaties terug voor de barrage. Het was de laatste starter Lars Kuster die aan het langste eind trok. Met Don Tarpania Z (Dominator Z x Glasgow vh Merelsnest) realiseerde hij een tijd van 30.84 wat goed was voor de winst. Don Tarpania Z is gefokt door A.P.G. De Lange uit Swifterband. Tweede werd routinier Jarno Hesselink met Mister Medal. Mister Medal stamt af van Casago x Zirocco Blue en is gefokt door I Kruts uit Ter Aar. Roel Harke realiseerde de derde tijd met de door hemzelf gefokte Mississipy (Falaise de Muze X Wittinger).

De 4 jarigen werden beoordeeld door de vakjury bestaande uit Freek van der Laan en Michel Priemis. Ze kenden de meeste punten toe aan Jasmin Seppälä met A Golden Coco Z (Aganix du Seigneur x El Clarimo). De bruine merrie die gefokt is door Fernhout – Wekema uit De Wilp. Welmoed Lyklema eindigde op de tweede plaats. Ze had Nishville gezadeld die afstamt van Apardi X Cantos. Nishville is gefokt door A.J. Lievaart uit het Friese Wijckel. Ze werd gevolgd door Sally Hopkinson met Azure Z (Apardi x Clinton) die gefokt is door Tal Milstein.

De volledige uitslag kunt u terugvinden op www.jongepaardencompetitie.nl onder Startlijsten – Uitslagen

De tweede selectiewedstrijd wordt verreden op zaterdag 22 oktober in manege de Zonnebeek te Denekamp.