De stal van Sander Geerink kende een zeer succesvolle start van de GMB competitie. Er liepen maar liefst 14 paarden mee van Sander en vier hiervan eindigden bij de top 5 bij de 4 & 5 jarigen. Eerste plek bij de 4 jarigen rubriek werd gewonnen door Luciano Zandvliet met Balarous Z (Balou Du Rouet x Carthino Z, Balarous Z is gefokt door De Boer Geerligs uit Nieuweschoot, gevolgd door Jasmin Sepällä met Ocean (Cantona TN x Verdi), gefokt door Ben Mensink en Marjolein Ras. Als derde mocht Britt Schaper zich opstellen met de door Jos Meuleman gefokte Obelix JJ van de Woesteneinde (Cornet Obolenksi x F-One USA)

Bij de 5-jarigen keerden 28 van de 80 combinaties terug in de barrage. Noelle Kolkman was goed op dreef. Ze won met Nairobi (Comthago VDL x Ultimo), gefokt door D.G. Vossers uit Westendorp en werd vierde met No Worries (Elvis Ter Putte x Epilot). Op de tweede plaats eindigde Rens Grootelaar met Bonanza een nakomeling van Brantzau VDL. Als Fokker van Bonanza staat James Scott uit Amerika te boek. In de prijsuitreiking werd Rens gevolgd door Jessie Wiefferink met Noble Ami die ook van Comthago VDL afstamt en gefokt is door J. Kramer uit Emmen.

De volledige uitslag kunt u terugvinden op www.jongepaardencompetitie.nl. De volgende selectiewedstrijd is op 21 oktober in Manege de Zonnebeek te Denekamp.