Tijdens de laatste rubriek van de laatste selectiewedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie, stal Jasmin Seppälä de show. Ze werd met afstand eerste en tweede in de 4 jarigen rubriek. De hoogste punten waren voor haar rit met Magic Linda DI (Ibolenski x Tangelo vd Zuuthoeve) 24,9 punten, bestaande uit zowel een 8.3 voor techniek en vermogen als voor het gaan tussen de hindernissen. Met Massey Ferguson (Cohinoor x Numero Uno) kreeg ze een tiende minder van vakjury Henry Stegeman en Bart Hazelbekke, ze kreeg een 8.5 voor techniek en vermogen en een 7.8 voor het gaan tussen de hindernissen. Als derde met twee keer een 8 mocht Rielke Roeland zich opstellen met Cascaralda (Cascadello x Dutch Capitol) 24.0 punten.

Bij de 6&7 jarigen was het Maud Wiefferink die met de hoogste eer ging strijken. Met Kalie S (Carrera VDL x Hinault) legde ze de tweede fase foutloos af in 29.1 seconde. Monique van den Broek had met Kilimanjaro (Eldorado van de Zeshoek x Quality Time) 8/10e van een seconde langer nodig in de tweede fase. Op de derde plek stond Joshua Hutchins met Jill Donna (Zambesi x Ustinov) 0/31.1

Bij de vijfjarigen finishte de hele top 5 weer binnen een seconde. De snelste tijd was voor Sjoerd Kommers met de KWPN merrie L’Arezza (Arezzo VDL x Cor de la bryere) 0/30,86. Op minder dan 1/10e gevolgd door Sander Naber met Lareusa S (Toulon x Calvados). De derde prijs was voor Frank Buitenhuis met Lunar (Carrera VDL x Furioso) 0/31,1.

De volledige uitslag kunt u terugvinden op www.jongepaardencompetitie.nl

De finales van de GMB Jongepaardencompetitie vinden plaats tijdens het nationale concours in Vragender begin december. Op vrijdag 3 december staan de 5 en de 6&7 jarigen rubriek gepland. De 4 jarigen komen op zaterdag 4 december aan start.