Nog een paar dagen en dan staat de eerste selectiewedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie alweer op het programma. Het zijn ongewisse tijden, maar gelukkig kan de competitie op de steun van haar trouwe hoofdsponsor GMB, maar ook van de hengstenhouders blijven rekenen.

Aanstaande vrijdag 9 oktober wordt er afgetrapt in de splinternieuwe accommodatie van de Deltaruiters te IJsselmuiden. Het programma start om 12.30 uur. Net als voorgaande jaren zal worden begonnen met de 6&7 jarigen, gevolgd door de 5 jarigen, om af te sluiten met de 4 jarige talenten van de toekomst.

Dit jaar zal Sjak Meuleman de parcoursbouw voor alle selectiewedstrijden verzorgen. Hij mag direct een week later weer aan de slag in Denekamp, waar de tweede selectiewedstrijd op zaterdag 17 oktober gepland staat. Twee weken later op 31 oktober is de GMB competitie te gast in Laag Soeren, gevolgd door Luttenberg op 7 november, waarna de selectiestrijd wordt afgesloten op 21 november in manege ’t Ruiterkamp in Bathmen. De finale staat gepland tijdens de wedstrijden in de eerste week van december in Vragender.

Extra service voor 4 jarige paarden

Nieuw dit jaar is dat tijdens de 1e selectie wedstrijd in IJsselmuiden op vrijdag 9 oktober de mogelijkheid bestaat om naast deel te nemen aan de wedstrijd voor 4 jarigen uw paard op te laten nemen in het KWPN stamboek met eventueel graadverhoging. Inspecteur Henk Dirksen zal deze dag aanwezig zijn om de paarden te beoordelen. Aanmelden is uitsluitend open voor 4 jarige KWPN paarden die deelnemen aan de wedstrijd in IJsselmuiden op 9 oktober. Aanmelden kan via MijnKWPN.

U hoeft niets te missen

Omdat publiek in dit coronajaar vooralsnog niet is toegestaan, wordt de complete competitie uitgezonden door ClipMyHorse. Hierdoor kunnen fokkers en overige geïnteresseerden toch alles live volgen, maar ook terugkijken in het ClipMyHorse archief.