Na de winst in de 6&7 jarigen rubriek wist ze ook nog de tweede plek bij de 4 jarigen in de wacht te slepen. De 6&7 jarigen rubriek kende een spannende ontknoping in Wezep. De top 4 eindigde binnen één seconde van elkaar. Britt Schaper zette de beste prestatie neer, door met de door Cees den Boer uit Kampen gefokte Guidams Sohn the Second (Guidams Sohn x Indoctro) de 2e fase foutloos in 36.08 af te leggen. Op de tweede plaats eindigde Luke Hill met Kelton VDL. Kelton VDL is gefokt door de VDL Stud en stamt af van Bubalu VDL. Henk Frederiks werd derde met de door Arend Jan en Arend van de Pol gefokte Kornuit VDP (Contendro 1 x Ukato).

Bij de 5 jarigen ging de winst naar Jan Beens met Lucky One (Gaultier VDL x Kojak), gevolgd door Roos Hansman met Luca Express L (Global Express x Cartani). In deze rubriek mocht Sjoerd Kommers zich als 3e opstellen met L’ Arezza (Arezzo VDL x Cor de la Bryere).

De 4 jarigen werden beoordeeld door Kimberley Winsingh en Mark van den Top. Zij hadden de meeste waardering voor de verrichting van Maginifique TS (Grandorado TN x Air Jordan Z) onder Joshua Hutchins. Maginfique TS kreeg zowel een 8 voor techniek en vermogen als voor het gaan tussen de hindernissen. Op de tweede plaats stond Britt Schaper met de door haar vader gefokte Bokito van de Woesteneinde ( Brantzau VDL x Dexter R). Zij ontvingen van de vakjury een 7.9 voor techniek en vermogen en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen. Met twee keer een 7.9 kwam Regina Leeuwen met Manchester uit op een derde plaats. Manchester is gefokt door P.G. Olthof uit Langeveen en stamt af van Grand Slam VDL x Chello III VDL.

De volledige uitslag is terug te vinden op www.jongepaardencompetitie.nl

De volgende en laatste selectiewedstrijd is aanstaande zaterdag in Bathmen. In verband met de coronamaatregelen is publiek bij deze wedstrijd niet welkom.