De 4-jarigen rubriek in IJsselmuiden was met 83 combinaties goed gevuld. Voor veel paarden was het de eerste indoorwedstrijd wat het extra uitdagend maakte. Toch werd er goed gesprongen waarbij de top 2 er op het gebied van techniek en vermogen echt bovenuit stak. Winnares Purple Rain (mv Zavall VDL gefokt door HP Cazemier uit Bunne) onder Ashley Spiele te Wierik kreeg hiervoor een 8.5 en de tweede geplaatste Chocolatier vd Heffinck Z (Chacco Blue x Jos vd Abdijhoeve) onder Marijn Soetekouw een 8.4. Derde, met een 7.9 voor techniek en vermogen, werd Fabienne Lichtervoorde Cats met de door Team Nijhof gefokte Poker Face Tn (Poker de Mariposa x Verdi TN).

Bij de 5-jarigen keerden ruim een derde van de combinatie terug voor de barrage. Foutloos in de snelste tijd was Nick Posthumus met Olala P (Douglas x Ahorn) die een foutloze barrage reed in 29,63 seconden. Olala P is gefokt door J Poort uit Siddeburen. Tweede werd W&W’s Irisch Mist Z onder Robin Windstra. Zij hadden 30,43 seconden nodig voor het barrageparcours. W&W’s Irisch Mist Z zag het levenslicht bij B en J Windstra-Wekema uit Boerakker en stamt af van It’s Highlander van de Kalevallei x Numero Uno. Als derde stond Tessa Delger opgesteld met Orlando N (Balou Du Rouet Z x Chin Chin), fokker JCH Nuyens uit het Noord Hollandse Limmen.

De volledige uitslag kunt u terugvinden op www.jongepaardencompetitie.nl. De volgende selectiewedstrijd is op zaterdag 19 oktober in Manege de Zonnebeek te Denekamp. Aanvang 10.00 uur.